Gå til hoved-indhold
Grounded

Grounded

Monolog
Se trailer

Hun var en af de bedste. Fløj F-16 i både Irak og Afghanistan. Men så kom Eric, og hun blev gravid. Tiderne ændrede sig, og nu flyver hun dronefly fra en trailer i Nevada-ørkenen. Hver dag kører hun i krig og jagter terrorister flere tusinde kilometer væk. De er prikker på en skærm, som overvåges og nedkæmpes. Tolv timer senere kører hun hjem til sin familie igen.


Den højspændte monolog om en kvindelig jagerpilot, der går i krig fra en skrivebordsstol, sætter moderne krigsførelse under lup. Hun elskede kick’et, farten og den uendelige blå udsigt fra sit F-16-fly. Men hvad sker der, når man ikke længere er tæt på fjenden, når eksplosioner reduceres til sandskyer på en skærm uden bombeskrald og G-påvirkning?

 

‘Grounded’ udfordrer vores antagelser om moderne krigsførelse, om at være soldat, om at være kvinde og mor og om at være i krig fra en stol.

 

‘Grounded’ har gået sin sejrsgang i både England og på Broadway. George Brant’s tekst er blevet skamrost af The Sunday Times, The Independent og The Guardian.

18% Moderne krigsportræt

31% Dronekrig

24% Desert strike med kaffe og ammehjerne

27% “The Chair Force” 

 

Artist talk 30. oktober

Præsenteres i samarbejde med Teater Momentum


★★★★★ JYLLANDS-POSTEN

★★★★★ SCENEKANTEN

★★★★ ÅRHUS STIFTSTIDENDE

★★★★ KRISTELIGT DAGBLAD


Billetter

Vælg den dato du vil se forestillingen

Tue, 30.10.18 19:30

Billet

Wed, 31.10.18 19:30

Billet

Varighed

100 minutter

Medvirkende

Kaja Kamuk

Producer

Af Teatret Svalegangen

Libretto

Tekst George Brant
Oversættelse Kristian Erhardsen

Iscenesættelse

Lars Junggren

Scenograf

Alexandra Lewon


Tilbage