Gå til hoved-indhold
Flygt

Flygt

Musikdramatik

Som så mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til Sverige da besættelsesmagten natten mellem den 1. og 2. oktober 1943 indleder jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne. PH, fordi han er på kant. Arne Jacobsen, fordi han er jøde.


Skæbnen vil, at de – to af danmarkshistoriens største arkitekter – flygter i den samme lille robåd over sundet. Mellem skumsprøjt og tyske projektører tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som menneske og formgivende kunstner. Det bliver til en diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig.

‘Flygt’ er det fjerde og sidste værk i Det Flydende Teaters musikdramatiske forestillingsrække om 2. Verdenskrig. De første var ‘Martyren Munk’, ‘Storm P.’ og ‘Halfdan Rasmussen’.

 

PH om Arne Jacobsens store nye SAS hotel: “En blændende gennemført, let og elegant og fuldkommen ligegyldig løsning ... en slags direktørpop, der ikke kommer til at lave verden et komma om.”

 

Varighed 80 minutter

Artist talk 4. sep

Præsenteres i samarbejde med Teater Momentum


Billetter

Vælg den dato du vil se forestillingen

Tue, 04.09.18 19:30

Udsolgt

Wed, 05.09.18 19:30

Billet

Medvirkende

Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen

Producer

Producent Det Flydende Teater

Komponist

Nikolaj Busk

Libretto

Dramatiker Line Mørkeby

Iscenesættelse

Jacob Schjødt

Scenograf

Sir Grand Lear

Musikere

Cellist Hanna Englund
Klarinettist Marie Bessesen
Sanger Marie Buch


Tilbage