Gå til hoved-indhold
Crash

Crash

Operaperformance

HOLDET BAG DEN REUMERTNOMINEREDE STØV ER TILBAGE MED EN NY MUSIKDRAMATISK FORESTILLING


Se sangtekster (på engelsk) fra forestillingen her.

 

CRASH er provokerende og nytænkende, moderne musikdramatik. Et mageløst musisk lydlandskab, fusioneret med neo-puppetry & opera, live cello & guitar. Det er en stærk sanselig rejse gennem menneskelige følelser og tilstande, i en skarp visuel scenografi af lys og vrag. 

 

Det er en spøgelseshistorie om livets skrøbelighed, der modigt åbner for beskuerens personlige oplevelse i grænselandet mellem liv og død. 

 

Musikken bevæger sig fra støjguitar til cello, fra opera til til heavy metal og poetisk pop. En performance, der indprinter stærke og provokerende perlerække af sansebilleder hos publikum. 

 

Tilsammen skabes et stærkt, følelsesladet og tankevækkende univers, der ikke ligner ikke noget andet i det musikdramatiske repertoire netop nu.

 

Sprog: Engelsk.

Foto: Søren Meisner

CRASH er støttet af:

Statens Kunstfond - Betty Nansen/Edison - Knud Højgaards Fond - Koda - Oticon- Den Fynske Opera - A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål - Odense Kommunes kulturpulje


 (eller blodsdråber) - Ungt Teaterblod

"I slutningen af forestillingen blev jeg overvældet af tårer. Vi snakker ikke bare om én, men et vandfald af tårer. CRASH havde sat sig under huden på mig. Ligesom karaktererne ”sniger” sig frem på scenen i starten, følte jeg at karaktererne sneg sig ind på mig. På en god måde. Jeg kommer stadigvæk i tanke om ting, som CRASH har fået frem i mig. Det er virkelig ikke tit jeg oplever dette, men sådan en oplevelse fik jeg med CRASH!" - http://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-crash-betty-nansen-teatretedison-sew-flunk-fury-wit/

 

Peter Johannes Erichsen, Weekendavisen 9/3 2018

"Det fænomenale ved Sew Funky Fury Wits CRASH er, at man chokeres intravenøst, kastes tilbage i sit eget sind, så længe man opfatter de to på scenen som værende af kød og blod. Det makabre og helt skræmmende kommer, da to af dukkekunstneren Svend E. Kristensens hvidmaskede livagtige figurer giver de rigtige døde en pause og handsker rundt foran bilvraget. »Tell me why do we play dumb? We'll be here for years to come«. Nej, netop den strofe får dukkerne ikke at jodle med. Den tilhører os."

 

⭐ - Kulturkupeen

"Musikken skabes via bånd og to live musikere – en guitarist og en cellist – som peger i vidt forskellige musikalske retninger, men smukt at høre og smukt at se på ligeledes." - http://www.kulturkupeen.dk/crash-musikalsk-performance-paa-edison/

 

 


Billetter

Vælg den dato du vil se forestillingen

Thu, 19.04.18 19:30

Billet

Fri, 20.04.18 19:30

Billet

Sat, 21.04.18 16:00

Billet

Sun, 22.04.18 16:00

Billet

Varighed

60 minutter

Medvirkende

Performer og koncept: Svend E. Kristensen
Sanger: Regina Unnur Olafsdottir

Producer

Sew Flunk Fury Wit

Komponist

Peter Kohlmetz Møller

Libretto

Neill Cardinal Furio

Iscenesættelse

Jesper Pedersen

Scenograf

Johan Kølkjær

Musikere

Guitarist: Rune Risager
Cellist: Josefine Opsahl

Kostumedesign

Kostumedesign: Anna Gammelgaard
Special Effects: Christine Scheel Kvint

Lys design

Andreas Buhl
Tech. operatør: Jonas Krogh
Assistant: Maria Runing


Tilbage